Kayıt Formu
Kipos Yaşam ve Performans Koçluğu
Aşağıdaki formu doldurarak kayıt için bize iletebilirsiniz. Sizinle tanışacağımız için çok heyecanlıyız.
Sık Sorulan Sorulara Göz Atın!
Biz Kimiz?
Kipos Coaching olarak 2012 yılından bu yana Türkiye'de kişisel gelişim alanında bireysel ve kurumsal çözümler sunuyoruz. Kurucumuz Didem Şen Pamuk, Kipos Coaching’in kuruluşundan bu yana, çalışan bireylere koçluk hizmeti veriyor ve 2019 yılından beri de Profesyonel Koçlar yetiştiriyor.
Kipos, günümüz ihtiyaçlarına ve zamanın gereklerine göre her gün kendini yeniliyor. Bünyemize kattığımız yeni araçlar ve kaynaklarla sektördeki gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz. Global bilgileri yerel standartlara göre uyarlıyor, ilerlememiz sırasında tüm mevcut kaynakları günümüz gereklilikleri ile sentezliyoruz.
Tüm bunların yanı sıra, Kipos’ta wellness ve pozitif psikoloji alanında işletme eğitimleri ve koçluğu, dayanıklılık ve çeviklik konularında workshoplar ve koçluk, performans, liderlik ve motivasyon koçluğu ve seminerleriyle Türkiye’nin çok sayıda önemli kurumuna hizmet vermeyi sürdürüyoruz.
Kipos Yaşam ve Performans Koçluğunun Yaklaşımı
Kipos Koçluk yaklaşımı, farkındalığa ve kişinin hedeflerine ulaşmasının önündeki zihinsel engelleri kaldırmaya dayalıdır. Kişinin hedefleri, ilişkileri, benliği ve anlam dünyası arasında denge kurması ve böylece tatmin olduğu bir hayat yaşaması nihai amaçtır.
Düşünmek, dışarıdan bakabilmeyi öğrenmek ve gelişime giden yolu kararlı adımlarla yürümek üzere hazırlanmış bir eğitim programı ile kişinin bu eğitimin sonunda hem kendisine hem de diğer insanlara koçluk yapabilmesini hedefliyoruz. İnsan odaklı ve profesyonel sürecin sonunda, kişilerin potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz.
Başlıca hedefimiz, sahip olduğumuz yüksek standartta koçluk programları ile iş hayatında faaliyet gösteren profesyonellerin kişisel yetenek ve potansiyellerini değerlendirmelerine yardımcı olmak.
Ayrıca “Koçluk”u bir meslek olarak icra etmek isteyen tüm Koç adaylarımız için akademik ve bilimsel kaynaklara dayanan ileri seviye eğitim müfredatına sahibiz.
Kipos Koçluk Eğitimi’nde amaçladığımız diğer hususlar şunlar:
- Koçluk yeterliliklerinde ustalık
- Koçluğun iş ve yaşamda uygulanması
- Temas ettiği her birey için daha iyi bir gelecek yaratmak adına vizyon sahibi koçlar olmak
“Kipos Yaşam ve Performans Koçluğu” eğitim programı, koçluk ve örgütsel gelişim uygulamalarına yönelik psikolojik ve zihinsel liderlik yaklaşımlarının bir sentezini aktarıyor.
Programın en önemli hedeflerinden biri, önce kendini keşfetme ve öz farkındalık geliştirmektir. Kendini keşfetme sürecine destek olarak tüm katılımcılara Harrisson Envanteri davranış eğilimleri değerlendirme aracını uyguluyoruz.
Diğer bir önemli hedefimiz, uygulama yeteneklerinin yanı sıra koçluk yetkinliklerine hakim olan Koçlar yetiştirmek. Bu hedefe hizmet etmek üzere ‘’Koçluk’’ iş tanımı üzerinden güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri içeren Harrison Envanter sonuçlarını rapor olarak katılımcılarımızla paylaşıyoruz.
Öğrenme Modüllerimiz, yetişkin öğrenmesi ilkelerine bağlı olarak tasarlanmıştır. İnteraktif içerik ve sunumlar, ikili ve üçlü tartışmalar, görsel ve video destek materyali ile sunumu zenginleştiren etkileşimli öğrenme modeli uyguluyor; öğrenmenin her aşamasında farkındalık ve farkındalığa göre hareket etme becerilerinin kazanıldığını ölçüyoruz. Programımızın içerik güncellemeleri ise yıllık olarak yapılıyor.
Öğrenme ve Aktarım
Eğitim hibrit modelle, hem yüz yüze hem çevrim içi olarak, profesyonellerin çalışma zamanlarıyla uyumlu, esnek bir yaklaşımla gerçekleştirilir. Eğitim materyali elektronik olarak iletilir. Tüm modüller bilgi paylaşımı, tartışmalar, yansıtmalar, uygulamalar ve demo koçluk seanslarının kombinasyonundan oluşur. Her modülden sonra, katılımcılara kendi aralarında ve/veya potansiyel müşterilerle sınıf eğitimi uygulamalarını gerçek hayatta tekrarlama görevi verilir.
Derste gözlemlenen mentor koçluk seansları, uygulama ve öz değerlendirmeye yardımcı olur. Sınıfın dışında yapılan ödevlerle, kendi kendine çalışma yoluyla ek öğrenme gerçekleşir. Level 2 (ACTP) gereklilikleri arasında minimum 100 saatlik koçluk yapmak vardır.
Sertifikasyon ve Değerlendirme
Sınıf eğitimleri esnasında yapılan spontan gözlem ve değerlendirmeler ile 4 modül sonunda, planlı, yazılı/postalanmış gözden geçirme sınavını en az %70 başarılı ile tamamlayanlar; yaptıkları yarım saatlik koçluk kaydında ICF yetkinlik kriterleri açısından yeterli sayılanlar; 500 kelimelik koçluk konulu bir makaleyi teslim edenler sertifikalarını almaya hak kazanırlar.
Final Sınavı (gözden geçirme) değerlendirmesi PCC sertifikalı bir koç tarafından yapılır. Son modülün bitiminden 1 ay sonra yapılan 4 saatlik takip buluşmasıyla sınav gözden geçirme ve pratik paylaşımları gerçekleştirilir.
Katılıma Uygunluk
Program Liderleri
Tüm fakülte üyeleri üst düzey kurumsal liderlik deneyimine, minimum ICF –ACC, PCC unvanına ve yönetici koçluk deneyimine sahiptir.
BENGİ AKŞEHİRLİOĞLU, PCC
Saint Benoit Lisesi ve Koç Üniversitesi Sosyoloji bölümünü mezunudur. New York’ta Parsons School of Design’da Moda Pazarlama üzerine yüksek lisans yaptı. Eğitim esnasında DKNY, AEFFE, Ross Publications gibi firmalarda kısa dönemli görevler almıştır.
Universal Mümessillik’de Merchandiser olarak profesyonel kariyerine başlamış, çeşitli araştırma ve pazarlama projelerinde yer almış ve çevirmenlik yapmıştır. Eş zamanlı olarak İş odaklı Kişisel Gelişim ile ilgili olarak eğitimler vermeye başladı. 2010 yılında kendi mümessillik şirketini kurdu ve bir süre daha tekstil sektöründe hizmet verdi.
Eğitmenlik giderek daha çok sevdiği bir iş haline geldiği için 2011’de Dale Carnegie sertifikasyonundan geçerek eğitmen oldu.
2014 yılında ACC , 2022 yılında PCC unvanı alarak Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından akredite edilmiş oldu.
2019 yılında Kipos Yaşam ve Performans Koçluk programı liderlerinden biri olarak bu organizasyonda koçluk eğitimleri vermeye başladı.
Çalışma alanları ve yetkinlikleri:
Eğitimler: Satış Teknikleri, Liderlik ve Takım Olma, Sunum Teknikleri, İnsan İlişkileri ve İletişim, Müzakere Becerileri ve Eğiticinin Eğitimi
Koçluk alanları: Çalışanların verim ve performansını artırmak için kişisel gelişim alanını tespit etme ve iyileştirme; iş hayatına yönelik stresi yönetmek için daha etkin bir düşünsel- davranışsal ve duygusal dönüşüme rehberlik etme.
Ayrıca, eğitmen ve koç olarak, ekiplerde uyumu geliştirme, çalışan bağlılığını yükseltme, yöneticilerin güven ortamını sağlayarak verimliliği arttırma gibi alanlarda ve ölçme değerlendirme süreçlerinde yer almaktadır.
DİDEM ŞEN PAMUK, PCC, Program Lideri
İlaç sektöründe finans deneyiminden gelen Didem Şen Pamuk, bireysel ve kurumsal çerçevede koçluk ve danışmanlık yapmaktadır. Çalışanların potansiyellerinin hayata aktarılması ve liderlik yetkinliklerinin koçluk yaklaşımıyla desteklenmesi konularında çalışmalar yaptı. Organizasyonlar için kültürel dönüşüm projeleri tasarladı ve yürüttü.
Çalışanların en iyi halini işe yansıtmasına ve istediği sonuçları alarak öz güvenini ve tatmin düzeyini arttırmasına hizmet etmek üzere, farkındalığın harekete dönüşmesini sağlayan koçluk mesleğini 2010’dan beri icra etmektedir.
Çalışma alanları ve yetkinlikleri:
Harrison Assessments yetenek yönetimi yetkili uygulayıcısı olarak uzaktan çalışma yetkinlikleri, geleceğin liderlik becerileri, kariyer planlama ve sürdürme, iş tatmini ve çalışan esenliğine dair projelerde danışmanlık yapmaktadır. Aynı zamanda Uluslararası Koçluk Federasyonu’ndan akreditasyonu olan Kipos Yaşam ve Performans Koçluğu programının kurucusu ve fakülte lideridir.
Program İçeriği ve Modüller
Program 5 ayrı modül ile ileri koçluk modülünden oluşur. Uluslararası Koçluk Federasyonu anlayışına dayalı, Temel Yetkinlikler ve Koçluk Temel Etik İlkelerinden oluşan programın tamamı -126 saati yüz yüze- 150 saat Koçluk Eğitim saatinden oluşmaktadır. Program sunulurken kullanılan dil Türkçe’ dir.
- Modül 1 - Temel Atma
"Temel Atma Modülü", koçluk eğitim programımızın esasıdır. “Kipos Yaşam ve Performans Koçu” olmaya yönelik gerekli bilgi, anlayış ve becerileri sağlamak için tasarlanmıştır.
Bu toplam 24 saatlik kurs, 3 gün yüz yüze ve çevrim içi olarak teorik öğrenmeyi; demo koçluk gözlemlerini; koçluk pratiklerini ve sınıf sonrası ödevleri ve uygulamaları içerir. Haftada bir yapılan sınıf sonrası Koçluk uygulamalarından birinin kaydı bir sonraki modülde sınıf içi eğitim sırasında birlikte öğrenmeye katkı sağlayacak şekilde değerlendirilir.
Toplam tahmini sınıf dışı çalışma süresi minimum 6 saattir. Katılımcıların bu modülü başarıyla geçmeleri için sınıf eğitiminin %100'üne katılmaları gerekir. Bu modülün sonunda katılımcılar basit anlamda koçluk uygulamalarını gerçekleştirecek beceri düzeyine ulaşabilirler.
- Modül 2 - Liderlik
Kipos Yaşam ve Performans Koçluğu Modül 2’de, katılımcılar müşterilerine yeni yönler geliştirme ve adanmışlığa dayalı bir eylem planı oluşturma konusunda araçlar ve anlayış sunmaya odaklanır. Müşterilerinin kendini, işini ve ilişkilerini daha iyi yönetmenin yollarını öğrenebileceği kavram ve araçlara sahip olacaklardır. Liderlik modülü;
Müşterilerin eylem planlarını oluşturmalarına ve kolaylaştırmalarına destek olacak stratejiler sunmak,
Müşterinin öz farkındalığını ve yetkinlik gelişimini teşvik eden uygulamaları gerçekleştirmek,
Öğrendikleriyle önce kendine liderlik etmeyi fark eden müşteriyi ilişkilerde liderlik aşamasına taşımak.
Bu toplam 24 saatlik kurs, 3 gün yüz yüze ve çevrim içi olarak teorik öğrenmeyi; demo koçluk gözlemlerini; koçluk pratiklerini ve sınıf sonrası ödevleri ve uygulamaları içerir. Haftada bir yapılan sınıf sonrası Koçluk uygulamalarından birinin kaydı bir sonraki modülde sınıf içi eğitim esnasında birlikte öğrenmeye katkı sağlayacak şekilde değerlendirilir.
Toplam tahmini sınıf dışı çalışma süresiminimum 6 saattir. Katılımcıların bu modülü başarıyla geçmeleri için sınıf eğitiminin % 100'üne katılmaları gerekir.
Bu iki modülün bitiminde katılımcılar Level 1 / ACSTH : Approved Coach Specific Training Hours (Onaylı Koça Özel Eğitim Saatleri) sertifikası almaya hak kazanırlar.
- Modül 3 - Derinlik
Bu modül, mesleki gelişimlerine kendini adamış, biraz daha ustalık isteyen ve müşterilerine yetkin koçluk sunan koçlar içindir. Kipos Yaşam ve Performans Koçluğu'nun bu modülü ile katılımcıların, koçluk becerilerini keskinleştirmeleri, ustalık düzeylerini artırmaları, koçluk araçlarını daha etkin şekilde uygulamaları, müşterilerinin üretkenliklerinin önündeki engelleri kaldırmakta daha derin bir anlayışa erişmeleri amaçlanır.
Bu toplam 24 saatlik kurs, 3 gün yüz yüze ve çevrim içi olarak teorik öğrenmeyi; demo koçluk gözlemlerini; koçluk pratiklerini ve sınıf sonrası ödevleri ve uygulamaları içerir. Haftada bir yapılan sınıf sonrası Koçluk uygulamalarından birinin kaydı bir sonraki modülde sınıf içi eğitim esnasında birlikte öğrenmeye katkı sağlayacak şekildedeğerlendirilir.
Toplam tahmini sınıf dışı çalışma süresiminimum 6 saattir. Katılımcıların bu modülü başarıyla geçmeleri için sınıf eğitiminin % 100'üne katılmaları gerekir.
- Modül 4 - Ustalık
Bu modül ile tüm "Kipos Yaşam ve Performans Koçları"nın koçluk araç setini geliştirerek daha iyi bir Performans Koçu olmalarının yolu açılmıştır. Koçlukta kendi yöntemlerini benimseme, koçluk varlığını gösterebilme, anda var olma farkındalığı ile yaratıcılıklarını geliştirdikleri daha öz güvenli bir duruş sergilemenin temelleri atılmıştır.
Eğitim süreci biterken katılımcılar yeni bir başlangıcın eşiğinde olduklarını ve tüm öğrenme sürecinin aslında koçluk varoluşunu gösterebilme hali olduğunu kavradıkları bir sadeliğe erişmeleri beklenir.
Bu toplam 40 saatlik kurs, 5 gün çevrim içi olarak teorik öğrenmeyi; demo koçluk gözlemlerini; koçluk pratiklerini ve sınıf sonrası ödevleri ve uygulamaları içerir. Bu modülde ek olarak, katılımcılara Harrison envanteri uygulanır, birebir rapor geri bildirimleriyle kendilerini ve koçluk mesleğine yönelik yetkinliklerini analiz etmeleri sağlanır. Harrison envanteri ile koçluk uygulamaları öğretilir. İleriye yönelik koçluk uygulamalarında envanter kullanımına dair bilgi donanımı kazandırılmış olur.
Toplam tahmini sınıf dışı çalışma süresi minimum 6 saattir. Modül bitiminden 1 ay sonra yapılan 4 saatlik takip buluşmasıyla sınav gözden geçirme ve pratik paylaşımları yapılır. Öğrencilerin bu modülü başarıyla geçmeleri için sınıf eğitiminin %100'üne katılmaları ve % 70 veya üzeri puanla yazılı sınavı tamamlamaları, yarım saatlik geçerli koçluk kaydı ile koçluk makalelerini teslim etmeleri gerekir.
- Modül 5 - İleri Koçluk
İleri Koçluk Modülü’nün amacı, Kipos Yaşam ve Performans Koçunun koçluk becerilerini daha yüksek bir seviyeye taşımak ve onları ICF’ın sertifika sürecine hazırlamaktır. "İleri Koçluk Modülü"nü başarıyla tamamlayan koçlara Level 2 /ACTP sertifikası ile birlikte ‘’Harrison Assessments Uygulayıcı Profesyonel Koç’’ sertifikası verilecektir.
Unvan alma aşamasına devam etmek isteyen koçlar için, bir sonraki adım, Associate Coach Sertifikasına (ACC) sonrasında da Profesyonel Koç Sertifikasına (PCC) başvurmak olacaktır.
Harrisson Assessments* uygulayıcısı koç olarak bir sonraki aşama ise Debrief yetkisini almak üzere Harrisson’ın yeterlilik sınavını vermektir.
Bu Modül 10 oturumdan oluşmaktadır; 3 seans PCC veya / MCC koçu tarafından sağlanacak olan 60 dakikalık mentor koçluk seansı olacaktır. Diğer 7 seans ise sınıf içi birlikte öğrenme şeklinde gerçekleşecektir. Maksimum 6 kişilik katılımla, her ay 1 adet birebir mentorluk ve her ay 2 kez grup buluşması ile 3 ay içinde tamamlanır. (Başlangıç ayında 3 kez grup buluşması 1 kez birebir buluşma)
* Harrison Assessments System (HAS), sektörün en güvenilir ve doğru ölçme ve değerlendirme araçlarını temin eder. Dr. Dan Harrison (Ph.D-Organizasyonel Psikoloji), Harrison Assessments’ın kurucusu, CEO’su ve Harrison Assessments’da kullanılan Paradoks Teknolojisinin yaratıcısıdır. Matematik, Kişilik Teorisi, Danışmanlık Psikolojisi ve Organizasyonel Psikoloji gibi değişik alanlarda yaptığı bilimsel ve uygulamalı çalışmalar, ölçme ve değerlendirme metodolojisine özgün ve çok özel katkılar sağlamıştır. HAS, çevrimiçi ve iş odaklı bir araçtır. Smart Questionnaire™ ile, kişilerin ilgi alanları, çevre ile ilişki eğilimleri ve iş tercihleri kapsamlı olarak analiz edilir. Cevaplaması yalnızca 30 dakika süren anket sonucunda 175 davranış özelliği ölçülmekte ve değerlendirilmektedir. Anket bir çok dile uyarlanmış durumdadır. Yetenek Geliştirme Çözümleri ile çalışan gelişim haritası ve bağlılık faktörlerinin ortaya konmasını sağlar. https://www.harrisonassessments.eu
Ödeme ve İptal Koşulları
Eğitim ücreti Harrison Envanterlerinden Koçluk Becerileri Gelişim raporu dahil, 3 raporun birebir geri bildirimini içerir.
Ön kayıtta eğitim bedelinin %25’I tahsil edilir. Kalan kısmı en geç 1. Modülün sonunda tamamlanır. 2. Modüle kadar ödemeyi tamamlamamış olanların eğitime devam hakkı bulunmamaktadır.
İyzico ile kredi kartı ödemelerinde 4 taksit yapılır.
İptal durumunda alınan ücret iade edilmez. Daha sonraki programlara katılım hakkı saklı tutulur.
Erken kayıttta %10 indirim yapılmaktadır.
Bilgi için : info@kiposcoaching.com
Level 2 /ACTP programın 116 (yüz yüze) saatlik 4 modülünün bedeli 35.000 TL+KDV.dir.
İmtiyazlı kategoride (*) yer alanlara indirim ve ödeme kolaylıklarını görüşmek için iletişim sayfamıza veya telefonumuza not bırakın, sizi arayalım!
*Peşin ödeme yapanlar
*Akademisyenler, kamu çalışanları, öğrenci ve öğretmenler
*Aynı sponsor tarafından karşılanan 2 ve daha fazla katılımcı